Dofinansowanie z UE


Piekarnia "BREL" S.C. Froś Grzegorz, Froś Katarzyna realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich „Wdrożenie innowacyjnego systemu silosów zarządzanego komputerowo do masowej produkcji pieczywa”.

Celem projektu jest wdrożenie innowacyjności technologicznej - produktowej i procesowej oraz wzrost konkurencyjności spółki. Technologia produkcji pieczywa jest stale unowocześniana i udoskonalana dzięki pracom badawczym i innowacjom procesowym czego efektem jest wdrażany system silosów.

Dofinansowanie projektu z UE: 1 093 518,68 PLN
Wartość projektu: 3 900 817,16 PLN


W wyniku realizacji projektu firma wprowadziła na rynek dwa nowe produkty: pieczywo chrupkie oraz pieczywo/paluszki grissini.

Dofinansowanie

wartość projektu: 2.477.761,20 zł
wartość dofinansowania: 579.957,28 zł.

W wyniku realizacji projektu wprowadzono cztery nowe produkty tj.:
1. Chleb jagielloński.
2. Chleb rustykalny.
3.Chleb żytni foremkowy.
4.Chleb kornel.

Dotacja UE